Medewerkers

Anja Huizink

Anja Huizink, projectleider, is hoogleraar aan de faculteit psychologie en pedagogiek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doet al lange tijd onderzoek naar stress in relatie tot de psychische gezondheid. Ze doet behalve onderzoek naar stress tijdens de prenatale periode ook veel onderzoek naar de invloed van stress op adolescenten. Anja heeft een tweeling, een jongen en meisje, van bijna 4 jaar oud.

Wieke de Vente

Wieke, onderzoeker op het PAIRS project, heeft Klinische Psychologie en Psychonomie gestudeerd. Daarna onderzocht ze de effectiviteit van verschillende behandeling ter vermindering van stress. Momenteel werkt ze als universitair docent op de afdeling Child Development and Education aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen het PAIRS project houdt ze zich voornamelijk bezig met de trainingen en projectbegeleiding. Wieke heeft twee dochters, van zes en vier jaar.

Esi van der Zwan

Esi is een van de onderzoekers van het PAIRS project. Ze heeft de onderzoeksmaster Gedrag en Neurowetenschappen gedaan in Groningen en werkt momenteel als promovenda aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het PAIRS project maakt deel uit van haar promotieonderzoek. In dit onderzoek zult u haar vooral tegenkomen bij de metingen op de VU en mogelijk bij de zwangerschapscursus. Daarnaast zal ze regelmatig het contact via e-mail en per telefoon verzorgen. 

Silke de Klerk

Silke is een van de onderzoekers van het PAIRS project. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam waar zij de onderzoeksmaster Child development and Education heeft gevolgd bij de afdeling pedagogische wetenschappen en onderwijskunde. Daarnaast werkt zij als orthopedagoog. U zult Silke vooral tegenkomen tijdens metingen in het lab en voor hand- en spandiensten tijdens de zwangerschapscursus. Ook zal haar naam vaak onder e-mails staan en kunt u haar af en toe aan de telefoon krijgen.

 

Kirsten Laheij

Kirsten is als onderzoeker betrokken bij het PAIRS-project. Zij is afgestudeerd als forensisch orthopedagoog. Tijdens dit onderzoek zal zij zich bezig houden met een verscheidenheid aan taken, waaronder contact onderhouden met deelnemers en het afnemen van metingen in het lab. Kirsten deed tijdens haar studie onderzoek naar het effect van HRV-biofeedback, mindfulness en actief bewegen op stress.

Wilma Elferink

Wilma is een van de trainers van het PAIRS project. Zij is van huis uit verloskundige en geeft als zodanig les aan ambulanceteams. Momenteel is zij in opleiding tot ouder/baby psychotherapeut. In dit onderzoek zult u haar tegenkomen als docente tijdens de zwangerschapscursus. Wilma heeft 1 volwassen zoon.

José Lenderink

José is een van de trainers van het PAIRS project. Zij is sinds juni van dit jaar werkzaam als klinisch verloskundige. Daarvoor heeft ze 22 jaar als zelfstandig verloskundige gewerkt in een groepspraktijk. In dit onderzoek zult u haar tegenkomen als docente tijdens de zwangerschapscursus. José heeft zelf een zoon van 17 en twee dochters van 15 en 11 jaar.

Anja van Laere

Anja is een van de trainers van het PAIRS project. Zij heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is lang docent geweest op middelbare scholen. Op haar 35e heeft ze een switch gemaakt naar de verloskunde. Sinds 16 jaar is ze werkzaam als verloskundige in de Zaanstreek (Assendelft eo). Naast verloskundige is zij ook coach. Anja heeft 2 zonen van 27 en 23 jaar. In dit onderzoek zult u haar tegenkomen als docente tijdens de zwangerschapscursus.

Marianne Sanders

Marianne is een van de trainers van het PAIRS project. Marianne is als verloskundige sinds 2000 in dienst van het AMC. Hiervoor was Marianne eigenaar van een verloskundige praktijk in Amsterdam. In dit onderzoek zult u haar tegenkomen als docente tijdens de zwangerschapscursus. Zij zal hierdoor intensief contact hebben met de cursisten.

This research is supported by Philips and Technology Foundation STW, Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie NIHC under the Partnership programme Healthy Lifestyle Solutions.
Deze website gebruikt Cookies,
klik hier om er meer over te lezen!